Aineeton lahja kiireiselle naiselle

23.11.2023

Yli 20 kiireisille naisille suunnattua joululahjavinkkiä vuodelle 2023. Toimii toki moneen muuhunkin, kuin vain naisille ja joululahjaksi.

Joulu se vaan taas lähestyy ja ainakin mulla alkaa jokavuotinen pohdinta, että mitä ihmettä sitä keksis ihmisille lahjaksi, että ei tulisi annettua turhaa krääsää, vaan jotain mikä oikeasti ilahduttaa ja tulee tarpeeseen.

Koska tavaraa ihmisillä riittää ahdistumiseen asti, niin siksi jo useamman vuoden mun valinta on ollut aineettomat lahjat! Ne ei jää nurkkiin pyörimään ja pölyä keräämään.

Oon kerännyt yhteen mun parhaat joululahjavinkit, ja vaikka näistä suurin osa sopii lahjaksi aivan kenelle tahansa, niin tämän listan oon suunnitellut nimenomaan kiireisille naisille. Tai jostain muista syistä stressaantuneille naisille. 

Mun mielestä ruuhkavuosien keskellä puikkelehteville naisille yksi parhaista lahjoista on mikä tahansa rentouttava tekeminen. Joku mikä saa mielen pois arjen kiireistä edes hetkeksi tai mikä tarjoaa kiireen keskelle omaa aikaa ja hemmottelua. 

Liian usein nämä supersankarit huolehtii arjessa kaikkien muiden hyvinvoinnista, mutta oma jää taka-alalle, eikä ainakaan mihinkään ylimääräiseen hemmotteluun laiteta rahaa, joten siksi sellainen on oiva lahjaidea!

Eli mitä lahjaksi äidille, siskolle, anopille tai ystävälle?

Joululahjavinkit 2023

Aineettomat lahjaideat kiireiselle naiselle:

Kuumakivihieronta

Tai oikeastaan mikä tahansa hieronta. Itse saattaisin valita jonkin muun kuin klassisen hieronnan, koska vaikkapa kuumakivihierontaan, aromaattiseen hierontaan tai esimerkiksi Intialaiseen päähierontaan ei monilla tule koskaan varattua aikaa. Kaikkein turvallisin vaihtoehto on ostaa lahjakortti hoitolaan, jossa on tarjolla monenmoista ja lahjansaaja saa sieltä sitten shoppailla mieleisen hoidon.

Gua Sha kasvohoito

Tähän sopii jälleen mikä tahansa kasvohoito, mutta itse joskus Gua Sha hoidon lahjaksi saaneena olin erittäin tyytyväinen, koska itselläni ei olisi tullu mieleenkään moiseen hoitoon mennä ja se osoittautui todella rentouttavaksi.

Äänimaljahoito

Ah, niin ihanaa! Erilainen rentoutuskokemus, mikä saattaa monella jäädä täysin kokeilematta, jos ei satu sellaista joskus lahjaksi saamaan.

Rentoutuskellunta kelluntatankissa

Tätä en oo itse kokeillut, mutta huhuja oon kuullut, että tää olis todella rentouttava ja sen voin hyvin kuvitella! Jälleen rentoutuskeino, josta moni ei oo ehkä kuullutkaan, mutta saattais löytää siitä itselleen toimivan tavan irrottaa hetkeksi täysin arjen huolista.

Kylpylälahjakortti

Perinteinen ja hyväksi todettu. 

Lastenhoitolahjakortti

Ehkä voisitkin antaa ystävälle lastenhoitolahjakortin, eli hän saisi tuoda sulle vaikkapa illaksi lapset hoitoon ja viettää itse omaa-aikaa, kaveriaikaa tai vaikkapa parisuhdeaikaa. Tähän vois hyvin liittää mukaan myös ravintolalahjakortin. Tälläsen itse tehdyn treffi-ilta -lahjakortin oon antanut ystävälleni ja hänen miehelle ja se sai oikein lämpimän vastaanoton.

Jooga- tai kehonhuoltotunti

Yksittäinen lahjakortti tai sarjakortti. Kiva tapa antaa arkeen pieni hetki aikaa vain itselle ja omalle hyvinvoinnille.

Ilmajoogatunti

Tämä täytyy mainita vielä erikseen, koska vaikka jooga ei kiinnostais, niin ilmajooga saattaa kiinnostaa! Mun ainakin täytyy olla tietyssä mielentilassa, että pystyn edes ryhtyä joogaamaan, mutta ilmajoogaan oon aina valmis! Se tuntuu enemmän leikiltä kuin treeniltä tai kehonhuollolta, mutta tekee kuitenkin hyvää keholle ja mielelle!

Lahjakortti äänikirjapalveluun

Äänikirjat on ainakin mun suosima stressinhallintakeino! Kun ajatukset käy ylikierroksilla, niin laitan äänikirjan taustalle ja sama toimii silloin, kun ei huvittaisi siivota tai tehdä ruokaa; äänikirja soimaan ja niin vaan siitäkin tulee aivan mukavaa.

Arvostuskirje

Tämä on täysin ilmainen lahja, mutta lopulta ehkä arvokkainta mitä voit kenellekään antaa. Kirjoitat siis kirjeen, missä kerrot mitä kaikkea rakastat, arvostat tai kunnioitat lahjansaajassa. Mä kirjoitin joululahjaksi tälläiset kirjeet mun vanhemmille ja sisaruksille kun asuin Uudessa-Seelannissa ja niin kiitollista vastaanotto ei oo mikään lahja ikinä saanut sitä ennen, eikä sen jälkeen.

Kutsu sun tekemälle illalliselle

Tämä on ihana tapa antaa lahjaksi yhteistä laatuaikaa.

Piknik

Sama periaate kuin edellisessä, eli mukavaa yhteistä aikaa, mutta ei kenekään kotona, vaan ulkona ja sä hoidat mukaan herkut! 

Yhteinen päiväretki

Jatketaan laatuaika-lahjoilla. Sä siis suunnittelet teille päiväreissun kohteen, tekemiset, syömiset, mitä ikinä haluatte paikan päällä tehdä ja nähä. Lahjansaaja saa vain pakata kamat ja olla ajoissa paikalla.

Pakohuone

Aivot narikkaan ja erilaista tekemistä arjen kerskelle.

Tanssikurssi, valokuvauskurssi, käsityökurssi, kokkauskurssi...

Jälleen hyvä tapa antaa lahjaksi omaa aikaa arjen keskelle, mutta varmista nyt ainakin, että lahjansaaja on kiinnostunut kyseisestä aiheesta... Nimittäin kiireinen nainen ei kyllä halua änkeä arkeensa vielä yhtä ylimääräsitä käsityökurssia, jos hän vihaa käsitöitä...

Akrojoogatunti/-kurssi

Tänne voi mennä vaikka yhdessä viettämään laatuaikaa ja ennen kaikkea pitämään hauskaa! Akrojooga voi näyttää hurjalta, mutta alkeiskursseilla lähdetään liikkeelle yksinkertaisista jutuista ja sitä saattaa yllättyä, mihin kaikkeen oma kroppa pystyykään. Iso suositus!

Oma pieni hengähdyshetki (ohjattu henkilökohtainen meditaatio)

Palveluun sisältyy 45min valmennuspuhelu sekä henkilökohtaisiin tarpeisiin äänitetty rentoutuharjoitus / meditaatio. Se on suunniteltu erityisesti naisille, joiden on vaikea löytää kiireiden keskeltä aikaa rauhoittua, ja silloin kun aikaa olisi, niin oma mieli ei anna lupaa ottaa rennosti.

Valmennuspuhelussa suunnittelemme, kuinka arkeen ja mieleen saadaan raivattua tilaa myös pienille kehon ja mielen hengähdyshetkille. Sen jälkeen asiakkaalle äänitetään näitä tavoitteita tukeva sekä hänen toiveisiin perustuva ohjattu harjoitus, joka kulkee aina taskussa mukana, kun sitä tarvitaan!

Tämä on vielä joulutarjouksessa, joten jos se kuulostaa sopivalta lahjalta itselle tai ystävälle, niin käy tutustumassa siihen täällä!

Leffaliput

Suppailulahjakortti

Laskettelulahjakortti

Seinäkiipeilylahjakortti 

Keikka-/festariliput